2015-ųjų metraštis



 

2015.XII.29 Kalėdinė ...Vizija buvo smagi, nes išvydome daug puikių ansamblių, vieną trio ir solistus. Ir kūno plastika, arba judesio ir takto vienovė, buvo ištobulinta ir įvaldyta. Ir tai viskas šiais MMXV metais. Nors ne visi renginiai ir visa, kad vyko mokykloje ir šalia jos, metraštyje užfiksuota, tačiau visko buvo daug ir gerai. O neužilgo 2015-ųjų Metraštis keliaus į archyvą, ir jo jau lengvai nepamatysite.  Atia.



 

2015.XII.28 Kalėdinis traukinukas atvežė puikius priešmokyklinukų, pradinukų ir jų mokytojų pasirodymus kartu su Kalėdų Seneliu. Gražu! Ir tėveliams patiko. Nuotraukos – čia.

 


 

2015.XII.21 tikrojo Lietuvos geografų dragijos nario ir Eugenijaus bei Leonardo Matuzevičių muziejaus vedėjo Albino Mačiulio moderuojama ir Pasvalio Petro Vileišio gimnazijos mokytojos ekspertės Reginos Grubinskienės vedama literatūrinių skaitymų popietė „Užgimimo šviesoj” buvo tikra dvasios palaima, arba atgaiva. Puiki popietė!

 


 

2015.XII.12, šeštadienį, kaip rajono čempionai, išvykome tolokai – į Kamajų gimnaziją kautis kvadrato varžybose, bet buvome diskvalifikuoti, nes... laimėjome prieš šeimininkus ir „netinkamai” surašėme paraišką. Lietuva smarkiai pasikeitusi?..

 


 

 

2015.XII.11 12.00 miestelio vidury buvo papuošta ir įžiebta Kalėdų eglė. (Ankstokai, bet šiandieninis žmogus labai skuba. Jis nori kiekybės, bet praranda kokybę.) Vaikams patiko. Gintaras filmavo ir, kaip paprastai, patalpino youtube'ėje.

 


 

2015.XII.10 baigėsi mokyklos teniso čempionatas. Sveikiname čempioną – Marių Kaltauską!!! Ir prizininkus – Lauryną Šatą ir Mindaugą Steponaitį!

 


 

2015.XII.1-3 Sporto pergalių serija pasipylė kaip iš gausybės rago. Pradinukai žaidė savo mokykloje ir laimėjo pirmąją vietą, o išvykoje sutriuškino visas varžovų komandas. Diplomai, sveikinimai! Valiooo!!!

 


 

2015.XI.20 Penktokų krikštynos buvo su užduotimis, vaišėmis ir kitais smagumynais.

 


 

2015.XI.16 Tolerancijos diena. Stendai papuošti vaikų darbais. Ir bendra nuotrauka atminčiai...

 


 

2015.XI.6 Sveikuolių sporto šventė buvo linksma, energinga, kūrybinga, joje daug sportinių ir su sveika gyvensena susijusių užduočių, o baigėsi kareiviškai-sportiškos košės valgymu. Keletas smagių akimirkų nuotraukose pateikta čia.

 


 

2015.X.22. Turėjome svečių. Tai Šaulių sąjungos Panevėžio skyriaus 3 kuopos šauliai. Ginklai ir šaulių košė, įdomus susitikimas su šauliais...

 


 

2015.X.21. Pirmokų krikštynos. Žmonės pradeda sunkų mokslo kelią. Kokie jie bus po 20 metų? Graži šventė, anot pavaduotojos ugdymui, šviežia ir naujoviška. Plačiau...

 


 

2015.X.5 šventėme tarptautinę Mokytojo dieną. Mokytojus pavadavo aštuntos ir devintos klasės mokiniai. Iš ryto salėje buvo gražus renginys - dainos, eilės, gražūs žodžiai, filmas, sveikinimai. Vyriausioji švietimo skyriaus specialistė Vida įteikė originalią dovaną ir padėkos raštą už originaliai ir estetiškai tvarkomą mokyklos interjerą ir eksterjerą. Popiet jaunieji mokytojai dalinosi dienos patirtimi su senaisiais mokytojais. Buvo smagu. Gintaras padarė daug nuotraukų, keletas jų čia

 


 

2015.X.2-15 Rudens puokščių paroda. Labai gražios puokštės, nėra ką ir sakyti, tik akimis pasidžiaugti, pasižiūrėkite...

 


 

2015.IX.30 naktį vyko renginys Naktis mokykloje. Plačiau...

 


 

2015.IX.26 Europos kalbų diena. Vedėja - anglų kalbos mokytoja Vilma. Girdėjome seniausios Europos kalbos greitakalbių, angliškų, rusiškų kalbėjimų. Dargi šokome šokį, kurio pavadinimą dabar pamiršau. Parašysiu, kai prisiminsiu. Keletas nuotraukų čia. Kitas pateiksiu, kai gausiu.

 


 

2015.IX.1 Rugsėjo I-osios šventė prasidėjo iškilmingomis šv. Mišiomis barokinėje Krinčino bažnyčioje ir tęsėsi mokykloje... Plačiau

 



 

2015.VI.2. Vaikų gynimo diena prabėgo smagiai, su aitvarais, piešiniais ant asfalto ir pan. Aitvarų nuotraukos čia...


 


  

2015.V.29. Štai ir pralėkė paskutinio skambučio šventė. Greitai ir gražiai.

Iškilmingai ir poetiškai. Liko tik akimirkos fotografijose. Plačiau...

 


 

2015.V.9 Pasvalio dekanato Jaunimo dienos-2015. Katalikiškasis jaunimas nešė šv. Kryžių iš Saločių prapijos bažnyčios į Krinčino šv. apaštalų Petro ir Povilo bažnyčią. Vakare parke vyko vakaronė. Plačiau ir su nuotraukomis žiūrėkite čia.

 


 

2015.IV.24. Kaip ir kasmet išėjome švarinti miestelio ir apylinkių, pakelių ir Viešmens bei tvenkinio pakrančių. Plačiau...

 


 

2015.IV.30 Abėcėlės šventė atskleidė mūsų vilčių realumą – pirmokai jau moka abėcėlę ir ne tik...

 


 

2015.III.27 Mes – prieš patyčias! Mes už žmogaus orumą ir savigarbą! Renginio nuotraukos čia.

 


 

2015.IV.14. Literatūros pamoka dešimtokams Leliškių mūšio vietoje. Keletas nuotraukų yra čia.

 


 

2015.III.6. Per Kaziuko mugę mokykloje  buvo linksma ir įdomu. Plačiau...

 


 

2015.II.16. Lietuvos Nepriklausomybės dieną šventėme iškilmingai. Buvo ir garbingų svečių. Plačiau...

 


 

2015.I.13. Sausio 13-ąją paminėjome uždegdami žvakutes ir dalyvaudami ypatingoje pamokoje. Plačiau...