2019 m. gruodžio 23 – 2020 m. sausio 5 d. Kalėdų atostogos.


 

Ach, taip, 2019 m. dar buvo Kalėdų senelis ir gražiausiai padarytos eglutės, štai kelios nuotraukos:


2019 m. gruodžio 27 d. kelionė prie Vilniaus Katedros eglės, į Seimą, kei džy by „rūmus” ir t.t.


 

2019 m. gruodžio 20 d. didelis ir geros dvasios Adventinis renginys su abiejų mokyklų vaikais ir mokytojais bei kitais darbuotojais. Buvo gera ir smagu. Kūčiškas maistas, skanus kisielius ir kt. – pirma darbas, pasiruošimas, paskui susėdimas draugėn, tradiciniai veiksmai, advento giesmės, uždegtos žvakutės ant vainikų ir t. t. Iš tiesų, sakau Jums, buvo gera. Man patiko. O kaip Jums?


 

2019 m. gruodžio 19 d. atvyko mokyklos rėmėjai Alfredas Zigmantas su sūnumi ir Pasvalio rajono meras Gintautas Gegužinskas. Darželio vaikai gavo du maišus gėrybių, o taip pat dviratį, sniegroges, rogutes ir kt.


 

2019 m. lapkričio 22 d. Krinčino mokyklos šeštokių komanda užėmė I vietą zoninėse kvadrato varžybose Biržuose. Puikus pasiekimas! Visi rezultatai – 2:0. Sveikinu mergaites!!!


 

2019 m. lapkričio 21 d. sporto pamoką jungtinei Krinčino ir Pajiešmenių mokinių klasei vedė Pieno žvaigždžių krepšininkai. Įspūdingas renginys!


 

2019 m. lapkričio 16 d. Tolerancija – tai kelias. Kelias, jungiantis žmones, kaimus, mokyklas. Šitas kelias – kur jis nuves?.

 


 

2019 m. spalio 31 diena – baisi diena, nes tos dienos naktis dar baisesnė – nes nauja šventė atvyko į mūsų šalelę – helauvynas ar kaip ten...


2019 m. spalio 21 d. Pajiešmenių kaime vyko Linksmasis jomarkas. Smagi šventė mokytojų Lidijos ir Jolantos rūpesčiu, dalyvaujant ir 5 mokyklų bendruomenių atstovams.


2019 m. spalio 18 d. Dėdė Rudenėlis atkeliavo ir į mūsų mokyklą.


 

2019 m. spalio 14 d. vyko trijų mokyklų – Krinčino Antano Vienažindžio, Pajiešmenių skyriaus ir Lėvens mokyklos Valakėlių skyriaus VI–VIII klasių mokinių sporto varžybos. Kiek azarto, entuziazmo mokytojo metodininko Artūro sugalvotų užduočių-estafečių ir komandinių varžybų metu! O sako, vaikai nesportuoja. Sportuoja, ir dar kaip!


2019 m. spalio 4 d. turėjome pulkelį naujų puikių mokytojų – pamokas vedė mūsų dešimtokai – geri ir protingi vaikai. Prieš tai Mokytojo dienai vaikai piešė portretus ir rašė laiškus. Ar atpažįstate save? Ne? Vadinasi Jūs ne mokytojas. O jei ir taip, tai ne šios puikios mokyklos.


 

2019 m. rugsėjo 26 d. Europos kalbų diena. Tradicija verčia ją minėti. Kai kurie vaikai net kinietiškai moka, pavyzdžiui, rašo trys – san (三). Bet tas pats ir japoniškai! O ar tai Europos kalba? Jau beveik taip. Rugsėjo 27 d. anglų kalbos mokytoja Vilma Vadapalienė vedė turiningą ir įdomų renginį-viktoriną Europos kalbų diena. 


 

2019 m. rugsėjo 25 d. mokykloje lankėsi viešnios iš Kochtla Jarvės (Estija) ir Gioteborgo (Švedija). Jos stebėjo mokytojos Zitos Paliulienės  pamoką III klasėje. Pamoka vyko E. ir L. Matuzevičių muziejuje, talkininkaujant jo vedėjui Albinui Mačiuliui. Paskui mokykloje vyko diskusija edukacinėm ir apskritai švietimo temomis Lietuvoje, Estijoje ir Švedijoje. Viešnios žavėjosi saugomomis tradicijomis ir vaikų kultūra.  

 


 

 

2019 m. rugsėjo 18 d. Pajiešmenės kaime vyko vienas iš mokslo festivalio „Erdvėlaivis Žemė” renginių Geležinkelio vystymosi įdomybės. Lektoriai - Gediminas Adlys (Kaunas, Technikos universitetas) ir Rygos Geležinkelio istorijos muziejaus (Latvijas Dzelzceļa vēstures muzejs Rīgā) darbuotojas Oskars Vodopjanovs. Beje, Gediminas baigė Krinčino aštuonmetę mokyklą 1961 metų pavasarį ir toliau atkakliai kopė į mokslus, kol pasiekė aukštumas – pavyzdys mums visiems.


 

 

2019 m. rugsėjo 2 d. Mokslo ir žinių diena, arba, senoviškai kalbant, Rugsėjo pirmosios šventė. Dau kas mokyklą sveikino su rugsėjo vienąja.

 



 

 

2019 m. birželio 25-27 d.d., kol mokiniai atostogavo, mokytojai mokėsi pagal Lions Quest programą Paauglystės kryžkelės socialinio ir emocinio ugdymo paslapčių, kurias per naujus mokslo metus žada pritaikyti mokiniams. Tai didelis žingsnis į europinio lygio pedagogystę!


 

2019 m. birželio 21 d. Paskutinio skambučio ir mokslo metų pabaigtuvių šventė.


 

2019 m. birželio 7 d. – paskutinė pradinukų diena mokykloje prieš atostogas. Koncertas – daug šokių: nuo mažylių iki vyresniųjų svečių, paskui trimačiai akiniai, piešimas kreidutėmis etc.


 

2019 m. gegužės 31 d. Paskutinė pavasario diena. Pasvalio parke prie Krinčino mokyklos palapinės-pavilijono, gamtoje, žalumoje, saulei šviečiant, vėstant orui, lietui artėjant...


 

2019 m. gegužės 19 d. sekmadienis. Puiki šventė Gulbinėnuose! Vienybės diena. Smagu, kad dalis moksleivių ten nuvyko. Man patiko viskas – prof. O Voverienės paskaita, L. Ladigos kalbėjimas, muzika, kariškiai, o labiausia, žinoma, patys gulbinėniečiai.

Projekto partneriu buvo mūsų mokykla, o pagrindinis rengėjas – Biržų Jurgio Bielinio vardo biblioteka. Gal kiek per karšta (+27,5 C).


 

2019 m. gegužės 11 d. dalyvavome katalikiško jaunimo dienose Pumpėnuose. Nauja erdvė naujai patirčiai. Buvo įdomu, tik šaltoka.


2019 m. gegužės 2 d. talka miestelio sklypuose. Šauniai padirbėta. Darbštūs žmonės mūsų vaikai ir mokytojai. Vadovavo ūkvedys Romas.


 

2019 m. balandžio 19 d. Vietovardžių metų renginys. Pranešimo tema – Mūsų parapijos vietovardžiai: kilmė, reikšmė, šaltiniai.

Dalyvavo ir dailininkas Virginijus Nudas. Dainavo pedagogių Ramunės Maziliauskienė ir Vilmos Vadapalienės duetas.

Atidaryta Gintaro Uogelės meninės fotografijos paroda. 

Renginio vedėja – bibliotekininkė Rima Kubiliūnienė.


 

2019 m. balandžio 18 d. 10 val. vyko etnokultūros pamoka Lietuvių žaidimai ir pramogos. Pamoką dovanojo buvęs mūsų mokyklos mokinys, dabar Klaipėdos kolegijos pedagogas, folkloro teatro vadovas ir šiaip žmogus-orkestras Jonas Kavaliauskas. Štai keletas vaizdų iš intensyvaus ir įdomaus užsiėmimo. Smagu, kad turime tokių puikių žmonių, kurie baigė ir mūsų mokyklą!


2019 m. kovo 20 d. pradėjome Žemės mėnesį. Ta proga biologijos mokytoja Ligita su V–X kl. mokiniais atliko daug įdomių dalykų (filmas, dešimtokų informacija, konkursas, viktorina etc.). Čia viena nuotrauka iš renginio pradžios


 

2019 m. kovo 15 d. minėjome poeto, rašytojo, vertėjo Mykolo Karčiausko 80-ąsias gimimo metines. Apsilankymu mokyklą pagerbė poeto giminės, artimieji, seniūnijos bendrapiliečiai, mokytojai ir mokiniai. Jie skaitė eiles, žiūrėjo skaidres ir vaizdo įrašus iš susitikimų mokykloje, Vienažindžio beržyno sodinimo 1990-aisiais ir kt.


 

2019 m. kovo 13 d. buvo sėkminga mūsų smiginininkams – Gabrielei, Juditai, Mažvydui ir Pauliui  –  komandiniams čempionams tarp mergaičių ir berniukų. Auksas!


2019 m. kovo 11 d. minėjimas buvo jaukus ir nostalgiškas, gal nuo gerų žodžių, o gal nuo Pasvalio gimnazijos gitarininkų, vadovaujamų mokytojo Sigito Paliulio. Buvo apdovanoti geriausi nacionalinio diktanto raštininkai ir dailiausi žodžio Lietuva rašytojai.


2019 m. kovo 8 d. nacionalinį diktantą rašė beveik 40 rašytojų. Šaunuoliai!


2019 m. kovo 6 d. Kūrybinės dirbtuvės. Idėja ir organizacija – dailės mokytojos Zitos. Dirbo visi.


2019 m. kovo 5 d. Užgavėnių šventė prie Gulbinėnų dvaro. Teko keliauti 10 km. Bet buvo verta. Ačiū kaimynams ir mūsų draugams gulbinėniečiams.


 

2019 m. vasario 27 d. dešimtos klasės mokiniai dirbo seniūnijoje – atliko seniūno, pavaduotojos, inžinieriaus, socialinės darbuotojos, finansininko ir kitas pareigas. Pabaigę darbą ir aptarimą, nusifotografavo bendrai nuotraukai.


 

2019 m. vasario 26 d. Vaižganto metų renginys apie Juozą Tumą. Vedėja – lietuvių kalbos mokytoja Miglė Kučinskienė, svečiai – muzikos mokyklos mokiniių ansamblis ir pavaduotoja Ramunė Maziliauskienė, Vaižganto kūrybos skaitovas – Pranas Pliuška. Buvo ir romansų.


 

2019 m. vasario 25 d. Matas Pelekevičius geografų olimpiadoje užėmė III vietą. Tai jau šis tas!


 

2019 m. vasario 15 d. įvyko įspūdingas 1919-1920 metų partizanų Atminimo lentos atidengimas ir vasario 16-osios minėjimas mokyklos salėje. Trys automatų salvės ir karininko D. Voverio kūriniai – nepakartojama!


 

 

2019 m. sausio 29 d. Lietuvos kaimo mokyklų žaidynėse trys vyrukai laimėjo II vietą komandinėse ping-pongo varžybose. Tie trys šaunuoliai – tai Domantas Zelskis, Arijus Čebatariūnas ir Lukas Plevokas.


 

2019 m. sausio 22 d. vyko V–X klasių mokinių mokslo konkursas Tiksliųjų mokslų diena–2019.


 

2019 m. sausio 11 d. minėjome Pergalės dieną.